fbpx
Verkstad 08 - 761 14 44 service@mto-bilcenter.com

Boka vinter check up här:

7 + 7 =

Förbered din bil för vintern:
Topp 5 tips och saker att hålla koll på

Det är alltid viktigt att hålla din bil i bra skick men vi skulle rekommendera detta lite extra när vintern kommer. Om du inte är säker på vart du ska börja så kan vi tipsa om att förs läsa igenom vår checklista som hjälper dig på vägen.

1. Kontrollera dina däck.

Vi rekommenderar at du kollar på skicket och mönsterdjupen på dina vinterdäck. Att införskaffa sig vinterdäck är en bra investering och det är ett sätt att säkerställa en säker körning under vintertid. Bra vinterhjul har ett bra fäste på vägen och minimerar risken för halka under körning.

2 Byt ut dina vindrutetorkare och fyll på med spolarvätska.

Genom att köpa en spolarvätska som har en upplösande effekt på is så kan du på ett smidigare sätt lösa upp den is som fastnat på vindrutan under natten. Kombinera gärna spolarvätskan med ett par fräscha vindrutetorkare som smidigt skrapar bort all snö och is. Att ha god sikt under körning är bland det viktigaste.

3. Kontrollera alla lampor

Det låter enkelt, och det är det också! Dagsljuset är kortare och vädret kan vara ganska ruggigt, därför är underhållet för fungerande lampor väldigt väsentligt. Kontrollera och torka gärna av samtliga lampor på bilen. Smuts och partiklar från gruset på vägarna kan skapa extra mycket smuts som lägger sig på lysena fram. Se därför till att lamporna är fungerande och torkade så att din sikt under körning är trafiksäker.

4. Kontrollera ditt bilbatteri.

Det sista du behöver när det är kallt ute är att bli stående någonstans med bilen. Gör gärna ett batteritest på bilen för att säkerställa att ditt bilbatteri är bra.

5. Kontrollera nivån på frostskydd.

Efter den långa sommaren är det bra att kontrollera att du har bra nivå vatten och frostskydd i bilen.
Kontrollera gärna med en verkstad att mängden frostskydd i bilen är tillräcklig för vintern som kommer.

Ovan tips och knep är perfekta för att säkerställa att din bil åker jämnt och fint för att minimera risken för en olycka.

Välkommen att kontakta oss för mer information och för att boka upp en Vinter check up på din bil!