08- 123 456        9:00 - 18:00 (Mån - Fre)
    

Led-lights till bilen

Ledbelysning till bilen

Funderar du på att installera en LED ramp på din bil? Att sätta på en led ramp på ens bil är en snygg detalj som gör den mer unik. Vanliga platser att placera en led ramp är på frontgrillen, taket, stötfångaren eller på en bull bar framtill.

Att tänka på när man installerar en led bar på sin bil är att se till att du håller dig inom vad som är tillåtet att installera på din bil. Du får inte ha något som kan störa andra bilister eller riskera att orsaka olyckor. Här behöver man tänka på allt från storlek, placering, ljusstyrka till strålmönster.

Du kan själv installera din led ramp om du är bekväm med det men är du osäker på hur man gör eller om du kan koppla in den rätt bör du kontakta en mekaniker som kan hjälpa dig med din installation.

Så här gör du för att installera din led ramp:

Till att börja med är det viktigt att följa de specifika instruktionerna från LED-ljusstavstillverkaren, eftersom installationssteg och krav kan variera.

Börja med att förbereda nödvändiga verktyg och utrustning för installationen. Detta kan inkludera en skiftnyckel eller hylsa, borr, monteringsfästen, skruvar, ledningsnät, relä, strömbrytare och elektriska kontakter. Det bör framgå i instruktionerna för din specifika led ramp.

Därefter bör du rengöra monteringsytan för att säkerställa korrekt vidhäftning och säker montering. Ta bort all smuts, skräp eller rost från området där LED-rampen kommer att installeras.

När området är rengjort kan du sätta fast monteringsfästena med de medföljande skruvarna eller bultarna. Placera LED-rampen på den valda monteringsplatsen och markera borrpunkterna vid behov. Montera ljusskenan säkert med lämpliga skruvar eller bultar, se till att den är jämn och korrekt.

När du har fått din led ramp på plats är det dags att ansluta den så att den får ström. Dra ledningarna genom bilens motorrum eller interiör till önskad brytarplats. Använd dragkedjor eller klämmor för att säkra kablarna och förhindra att de hänger eller skaver mot vassa kanter. Anslut sedan ledningsnätet till bilens batteri eller en avsedd strömkälla. Se till att du använder en lämplig säkring och relä för att skydda det elektriska systemet. Följ tillverkarens instruktioner eller hänvisa till ett kopplingsschema som är specifikt för ditt fordon.

Montera omkopplaren på en bekväm och lättillgänglig plats, såsom instrumentbrädan eller mittkonsolen. Borra ett hål för strömbrytaren vid behov och koppla den till lämpliga terminaler på ledningsnätet.

Dubbelkolla alla anslutningar, kablar och monteringsfästen för att säkerställa att de är säkra och ordentligt åtdragna. Rensa upp skräp eller lösa ledningar från installationsprocessen.

Nu kan du testa så att allt fungerar som det ska. Sätt på bilen och aktivera strömbrytaren och förhoppningsvis lyser nu din led ramp på önskat sätt.

Led-lights till bilen
Rulla till toppen