08- 123 456        9:00 - 18:00 (Mån - Fre)
    

Nu erbjuder vi även säker och pålitlig biltransport

Säker och pålitlig biltransport

På MTO Bilcenter är vi inte bara experter på bilservice och underhåll, vi förstår också vikten av säker och pålitlig biltransport. I samarbete med Axess Logistics, erbjuder vi skräddarsydda transportlösningar som garanterar att ditt fordon når sin destination i perfekt skick. Här är en djupare insikt i fördelarna med professionell biltransport och hur processen fungerar.

Fördelarna med professionell biltransport

1. Säkerhet och skydd: Att transportera en bil med hjälp av professionella transporttjänster minimerar risken för skador som kan uppstå vid körning eller bogsering, särskilt över långa avstånd. Transportbilar är utrustade med specialanpassade hållare och skydd för att säkra fordonet under resan.

2. Bekvämlighet: Genom att anlita en biltransporttjänst slipper du stressen och ansträngningen med att köra bilen själv, särskilt om det handlar om långa distanser. Detta är särskilt användbart om du har en tight tidsplan eller om fordonet inte är körbart.

3. Tidseffektivitet: Transportföretag kan ofta genomföra leveranser snabbare och mer effektivt än vad som är möjligt genom egen körning. Detta innebär att ditt fordon kan nå sin destination snabbare, vilket är viktigt vid akuta behov eller tidskänsliga leveranser.

4. Specialiserade tjänster: Företag som Axess Logistics erbjuder specialiserade transporttjänster för olika typer av fordon, inklusive lyx- och klassiska bilar, som kräver extra försiktighet och specifika transportförhållanden.

5. Försäkring: Transportföretag har försäkringar som täcker eventuella skador som kan uppstå under transporten, vilket ger dig extra trygghet och skydd för ditt fordon.

Hur biltransport fungerar

1. Förfrågan och bokning: Första steget är att kontakta transportföretaget och lämna information om ditt fordon och transportbehov. Detta inkluderar detaljer som bilens typ, destination, och eventuella speciella krav.

2. Inspektion och förberedelse: Före transporten genomförs en noggrann inspektion av fordonet för att dokumentera dess skick. Detta steg säkerställer att eventuella skador före transporten är noterade och att bilen är korrekt förberedd för resan.

3. Lastning: Fordonet lastas på transportbilen med hjälp av specialutrustning för att säkra bilen. Detta steg är kritiskt för att garantera att bilen förblir orörlig och skyddad under transporten.

4. Transport: Under transporten övervakas bilen kontinuerligt för att säkerställa att den är säker. Moderna transportbilar är utrustade med GPS och andra övervakningssystem för att hålla koll på bilens position och tillstånd.

5. Lossning och leverans: När fordonet når sin destination, lossas det med samma försiktighet som vid lastningen. En slutlig inspektion görs för att verifiera bilens skick och säkerställa att det inte har uppstått några skador under resan.

Jens Holgersson berättar hur det kan gå till

Jens Holgersson, en stor entusiast av klassiska bilar i Malmö, behövde transportera sin älskade veteranbil till en bilutställning i Stockholm. Efter att ha hört om vårt samarbete med Axess Logistics, kontaktade han oss för att arrangera transporten.

Efter en grundlig inspektion och dokumentation av bilens skick, lastades bilen på en specialanpassad transportbil från Axess Logistics. Under transporten fick Jens regelbundna uppdateringar om bilens position och status, vilket gav honom sinnesro. Bilen anlände säkert och i perfekt skick till utställningen i Stockholm, precis som planerat.

Jens var oerhört nöjd med hur smidigt och professionellt transportprocessen hade hanterats. Han uppskattade särskilt den säkerhet och bekvämlighet som professionell biltransport erbjöd jämfört med att själv köra den känsliga och klassiska bilen upp till Stockholm.

Bekväm och effektivt transport av ditt fordon

Professionell biltransport erbjuder en säker, bekväm och tidseffektiv lösning för att transportera ditt fordon, oavsett om det handlar om en kort sträcka eller en långdistansleverans. Genom att anlita tjänster från företag som Axess Logistics, kan du vara säker på att ditt fordon hanteras med största omsorg och når sin destination i utmärkt skick.

På MTO Bilcenter är vi stolta över att numera även erbjuda en omfattande lösning för alla dina bilbehov, inklusive pålitliga biltransporttjänster.

Nu erbjuder vi även säker och pålitlig biltransport
Rulla till toppen